Skip to Content

Karantina sonrası güvenli ve sürdürülebilir bir salon deneyimi için on ipucu.

Sustainable Salon Practices Black and White Image of Salon
Sustainable Salon Practices Barbers Razor in Jar
SÜRDÜRÜLEBİLİR GÜVENLİK

KARANTİNA SONRASI SALONLAR İÇİN EN İYİ 10 İPUCU

COVID-19'un çevresel etkisi hala büyük ölçüde bilinmiyor; hava kirliliğinin azaldığına dair raporlar olsa da, maske ve eldiven gibi kişisel koruyucu ekipmanların kullanımının artması nedeniyle plastik atıklarda da bir artış oldu. İyileşmeye yönelik ilk geçici adımlar atılıyor, salonlar çevresel etkilerini yönetmeye devam etmek isteyecekler.Bu nedenle, karantina sonrası güvenli ve sürdürülebilir bir salon deneyimi için bu hızlı kılavuzu hazırladık.

Yeni normalin olumsuz yönlerine üzülmek yerine, salonları bu anın nasıl daha fazla bağlılık, daha fazla hırs ve daha fazla eylem için bir fırsat sunduğunu görmeye teşvik etmek istiyoruz - bir değişimin boşa gitmesine asla izin vermeyin!

Gloves Icon

SÜRDÜRÜLEBİLİR ELDİVEN

Koruyucu eldivenler genellikle biyolojik olarak parçalanamayan vinil ve diğer sentetik malzemelerden yapılır. Lateks (doğal kauçuk), daha doğal olmakla birlikte, genellikle sürdürülemez hasat uygulamalarıyla ilişkilendirilir - alternatif aramak gezegeni kurtarmaya yardımcı olabilir:

  • Doğal kauçuğun sorumlu bir şekilde yönetilen bir plantasyondan elde edildiğinden emin olun, örn. FSC Sertifikalı
  • Biyolojik olarak parçalanabilen eldivenleri seçerken, bunların doğru bir şekilde imha edilebilmesi ve amacına uygun olarak bozulabilmesi için ne kadar sürede ve hangi koşullar altında bozulduğuna ilişkin bilgilere dikkat edilmesi önemlidir.
  • Bazı üreticiler eldivenleri için özel geri dönüşüm programları sunar – bölgenizdeki seçenekleri kontrol etmeyi unutmayın
Mask Icon

YENİDEN KULLANILABİLİR BEZ MASKELER

Tüm müşterilerin bir maske takması gerekeceğinden, salonlar - sürdürülebilirlik adına - her zaman müşterilerinden kendi maskelerini getirmelerini istemelidir. Ancak, salon her ihtimale karşı bir destek sağlamalıdır! Bunu sürdürülebilir bir şekilde nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

  • Bazı müşteriler yeni ve sızdırmaz maskeler isteyebilir veya tercih edebilir, ancak salonlar en azından yerel kaynaklı, yeniden kullanılabilir kumaş maskeler gibi her kullanımdan sonra yıkanan sürdürülebilir seçenekler sunmalıdır. Müşterilerin ziyaretlerinden sonra saklamaları için yeni ve kapalı maskeler satış seçenekleri olarak sunulabilir.
  • Salon logosunun yanında bir iddaa ile, denizi plastikten arındırmak gibi, müşterilerin sürdürülebilir seçeneği seçmesine yardımcı olabilir
Cape Icon

DOĞADA ÇÖZÜNEBİLEN ÖNLÜKLER

Önlükler her zaman salon yaşamının bir parçası olmuştur, ancak daha sıkı hijyen protokolleri nedeniyle salonlar sürdürülebilir malzemelerden yapılmış tek kullanımlık önlüklere yönelmek isteyebilir:

  • Çok fazla su ve enerji tüketen yeniden kullanılabilir önlükler her kullanımdan sonra yıkanması gerekeceğinden, biyoplastikten (örn. mısır nişastası) yapılmış %100 biyolojik olarak parçalanabilen tek kullanımlık önlükler sürdürülebilir bir alternatiftir
Recycle Icon

BERTARAF – ÖZEL GERİ DÖNÜŞÜM SİSTEMLERİ

Tek kullanımlık KKD'nin kaçınılmaz olduğu durumlarda, ürünlerin uygun şekilde bertaraf edilmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz, örneğin:

  • TerraCycle, tek kullanımlık KKD gibi geri dönüşümü zor öğeleri bile verimli bir şekilde geri dönüştürmenin yenilikçi bir yolunu sunuyor. Müşteriler bir toplama kutusu alır, geri dönüştürülmesi zor atıklarıyla doldurur ve dolduğunda, ön ödemeli nakliye etiketini kullanarak güvenli geri dönüşüm için öğeleri geri göndermek için bir toplama planlar
Face Shield Icon

ÇEVRE DOSTU SİPERLİKLER

Sürdürülebilir bir salon güvenlik önlemi seçin, seçenekler şunları içerir:

  • Tek kullanımlık ve geri dönüştürülebilir: çerçevenin biyolojik olarak parçalanabilen katı kartondan yapıldığı ve siper penceresinin buğu önleyici işlem görmüş geri dönüştürülebilir polyester malzeme kullandığı bir seçenek belirleyin. Unutmayın: film penceresi karton çerçeveden çıkarılmalı ve ayrı olarak geri dönüştürülmelidir.
  • Plastik içermez: odun hamuru ve selüloz gibi geri dönüştürülebilir ve gübrelenebilir malzemeden yapılmış plastik içermeyen yüz siperleri arayın. Bu ürünleri toplu olarak sipariş ederken, çevresel etkilerin yanı sıra operasyonel maliyetleri daha da azaltmak için yerel işletmelerle paylaşmayı da düşünün.
Hand Sanitizer Icon

YERELDE ARAYIN

İçeceklerde olduğu gibi, dezenfektanlar da yaratıcı olmak için bolca fırsat sunuyor, örneğin:

  • Birkaç küçük damıtma tesisi üretimlerini değiştirdi ve salonlara, salonda boşaltılabilen ve elleri ve salon aletlerini dezenfekte etmek için kullanılabilen dezenfektan tedarik edebiliyor.
  • Yerel kaynaklı seçenekler her zaman uygun fiyat noktalarında bulunmaz, bu nedenle salonlar, genellikle küçük, plastik şişelerde gelen normal dezenfektanlara alternatif olarak yeniden doldurulabilir cam el dezenfektanı şişelerini ve diğer plastik içermeyen alternatifleri de düşünebilir
Paper Towel Icon

BİLİNÇLİ SEÇİMLER – TEK KULLANIMLIK TEMİZLİK SEÇENEKLERİ

Mevcut kılavuz, potansiyel olarak enfekte olmuş yüzeyleri temizlerken tek kullanımlık bezler veya kağıt rulosu kullanılmasını önermektedir ve kuaförler, ideal olarak plastik içermeyen ve geri dönüştürülebilir ambalajlarda gelen doğada çözünebilen temizlik bezleri gibi geri dönüştürülmüş ve geri dönüştürülebilir seçenekleri tercih edebilir:

  • Çevre dostu ürünler seçmek ve salonunuzun daha güvenli ve sağlıklı bir ortam olmasını sağlamak için temizlik ürünleri üzerindeki etiketleri dikkatlice okuyun.
  • Ambalaj malzemesini ve teslimat/nakliye emisyonlarını en aza indirmek için toplu olarak satın alın veya yeniden doldurma seçeneklerini kullanın
Package Icon

DOĞA BİLİNÇLİ AMBALAJ

Maske ve eldivenlerin yanı sıra, KKD'yi paketlemek için kullanılan malzemeleri de dikkate almak temel bir ilk adımdır: örneğin, eldiven ambalajında %100 tüketici sonrası atık ve/veya %100 geri dönüştürülmüş malzemenin kullanılması, dağıtım yolunda sürdürülebilir bir süreçtir.

Beverage Icon

İÇECEK MENÜSÜ – ALTERNATİF SEÇENEKLER

Salonların uzun bir süre tam içecek menülerini sunması pek olası değil, ancak sürdürülebilir içecek seçeneklerinin tedariği söz konusu olduğunda yaratıcı seçenekler var:

  • Geri dönüştürülebilir konserve içecekleri deneyin (bunların da sağlıklı seçenekler olabileceğini unutmayın!)
  • Mümkün olan her yerde yerel bağımsız işletmelerle tedarikçi olarak çalışın
  • Tek kullanımlık plastik su şişeleri teklif etmek yerine, müşterileri kendi su şişelerini getirmeye teşvik edin
Towel Icon

TEK KULLANIMLIK HAVLU

Tek kullanımlık havlular, pek çok faydası olduğu için normal salon havlularının yerine kullanılabilir:

  • Tek kullanımlık havlular, her kullanımdan sonra yıkanırken su ve enerji tüketimini azaltır ve çapraz bulaşma olmamasını sağlar. Çoğu zaman, tek kullanımlık havlular normal havlulardan daha emicidir, bu da fönleme süresini azaltır

GÜZELLİK DÜNYAMIZI KEŞFEDİN